Sinds 22 april heeft onze stad een nieuw mobiel recyclagepunt. Het is een moderne upgrade van de vorige installatie, gebruiksvriendelijker voor onze inwoners. Elk jaar maken ongeveer 9.000 Kortrijkzanen gebruik van dit gratis mini-containerpark dicht bij huis.
Het eerste mobiel recyclagepunt in Kortrijk dateert uit 2020. De bedoeling was om de drempel om te sorteren bij de Kortrijkzanen te verlagen. Op die manier kunnen inwoners dicht bij huis afval sorteren. Een schot in de roos. Vorig jaar maakten 8.951 inwoners er gebruik van.
Maar het mobiel recyclagepunt was aan een upgrade toe. De stad besliste om te investeren in een modernere versie. Een nieuwe installatie die gebruiksvriendelijker is, mooier oogt en een luifel heeft, zodat er kan worden geschuild bij slecht weer. Een investering van 30.000 euro.
Naast de gebruikelijke fracties wordt het mobiel recyclagepunt uitgebreid met een inzamelpunt voor plasticdoppen. Dat is ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Met de opbrengst van de dopjes worden honden opgeleid die blinden of slechtzienden helpen om een normaal en zelfstandig leven te leiden.
Het mobiel recyclagepunt staat samen met de groenkar van maart tot en met december elke werkdag op één van de voorziene 14 locaties in Kortrijk en deelgemeenten.
Wekelijks vind je het mobiel recyclagepunt met groenkar op de parking Mimosa en zonder groenkar op de maandagmarkt.
Tweewekelijks staan het mobiel recyclagepunt en de groenkar in de Rietput en de Tientjesstraat in Bissegem, op de parking Stade in de Weversstraat in Kortrijk, in de Spinnersstraat en op het Olympiadeplein in Marke, in de Nachtegaalstraat in Aalbeke, in de Sint-Katharinastraat in Sente en op Kooigemplaats in Kooigem.
Eén keer per maand staan het mobiel recyclagepunt en de groenkar op dinsdagmorgen in de wijk Venning, op het Sint-Jansplein, aan de Lange Munte en aan de Drie Hofsteden.